Proč dát přednost individuální výuce jazyků?


Chcete se naučit cizí jazyk? Proč dát přednost individuální výuce jazyků před ostatními formami učení se cizího jazyka? Než se rozhodnete, jak se začnete učit cizí jazyk, zvažte i výhody, které zahrnuje právě individuální výuka jazyků.

Pokud se chcete naučit cizí jazyk máte obecně tři možnosti, jak na to:

  • Začnete chodit do jazykového kurzu na jazykové škole 
  • Začnete se učit sami z internetu, z aplikací a z filmů 
  • Najdete si lektora individuální výuky jazyka 

Nejlepší je samozřejmě kombinace všech tří přístupů. Navštěvovat jazykový kurz, nejlépe v mateřské zemi daného jazyka, studovat materiály, (poslouchat, číst a dívat se) a mít po ruce někoho, s kým budete moci mluvit (lektor nebo rodilý mluvčí).

Ne vždy však máme tolik času a jsme ochotni zaplatit tolik peněz, abychom jsme se rychle naučili daný cizí jazyk.

Mějte na paměti jediné: Neplatí, že kolik za jazykový kurz zaplatíte, tolik úspěchu a pokroku budete mít. Drahý jazykový kurz ani drahý lektor vám jednoduše nezaručí úspěch v učení cizího jazyka!

Přednosti individuální výuky jazyka

Že už "chodíte" do jazykovky? Navštěvovat jazykový kurz nestačí. Kolik toho umíte? čemu všemu již rozumíte? to je podstatné. Ani opak pravidelného navštěvování kurzů - občasné samo učení - nikam nevede.

To není učení.

Ani do školy jste nechodili, kdy se vám zachtělo.

Abyste sami osobně vnímali pokrok v učení se cizího jazyka, musíte se učit efektivně a systematicky.

Hlavní je vytrvat.

Špatným příkladem jsou právě věční začátečníci v učení jazyka. Každý rok se odhodlají, že se začnou učit cizí jazyk, zaplatí si jazykový kurz, jazykový pobyt nebo i individuální výuku s lektorem a po čase skončí.

Takovým studentům chybí dostatečná vnitřní motivace.

Soukromá výuka jazyka je drahá, doopravdy?

Posledním argumentem, proč se studenti vyhýbají individuální výuce jazyků je cena. "Soukromý lektor na cizí jazyk je drahý." To slýcháváme často.

Pokud budete v jazykovém kurzu v jazykové škole, kde bude více jak 8 studentů, nemá na Vás lektor více jak 12 minut času. A pravdou spíše je, že je to méně, protože někteří studenti jednoduše více mluví a strhávají v hodinách více pozornosti.



Než budete dělat nějaké závěry, zamyslete se nad nadcházejícím jednoduchým příkladem: Individuální výuka jazyka u nás stojí od 250 Kč na 60 minut. Jazykový kouč se věnuje pouze Vám, přizpůsobuje se Vaší rychlosti učení a Vašim individuálním potřebám.

Pokud se Vám tedy lektor může osobně věnovat ve vyučovací hodině cca 10 minut, platíte si za 10 minut, nikoli za 60 minut. Individuální výuka jazyka je pouze o vás samotných. V takové vyučovací hodině máte plnou pozornost lektora, tedy více se toho naučíte.

Argument může být, že i když budete poslouchat ostatní, budete se učit. Ano budete se učit, ale pouze pasivně. Program individuální výuka jazyka je však založen na tom, že nám především jde o vaši aktivní znalost cizího jazyka.

Individuální výuka jazyka je tedy nejlepším kompromisem, jak se začít učit cizí jazyky.

Chtít být v cizím jazyce

Abyste měli nejlepší výsledky při učení cizího jazyka, musíte v daném jazyce "chtít být". Co to znamená? "Být v cizím jazyce" znamená, že cizím jazykem žijete každý den. A musíte to chtít. Musíte mít tedy dostatečnou motivaci, abyste u učení vytrvali.

Chcete se začít konečně zlepšit v učení jazyků?

Individuální výuka cizích jazyků je tou správnou zlatou střední cestou, jak dosáhnout rychlých výsledků.

0 Komentáře