Jak mít pod kontrolou to, co se s Kartičkami na učení™ chci naučit?


Dejme tomu, že už si umíte kartičky vytvořit a máte pěknou hromádku. Jak mít pod kontrolou to, co se chci naučit? Jinak řečeno - jak Kartičky na učení™ správně používat? Jak si prověřit, co skutečně již umím a co ještě ne?


I kdyby jste používali Kartičky na učení na drilování slovíček, dbejte jen na tři věci:
  1. Kdy Kartičky na učení otáčíte
  2. Jak si danou látku na Kartičce na učení™ opakujete
  3. Dejte si čas učit se s Kartičkami na učení™


1) Kdy správně Kartičku na učení otáčet

Vždy jde jen o to, si vzpomenout, že?  Jenže kdy si mohu říct, že jsem si vzpomenul na to, co je na Kartičce na učení™ zaznamenané? Ve skutečnosti se přinuťte vzpomenout na ty informace, které jste si na Kartičky na učení zaznamenali a to ve správný moment. 

Mnoho z nás se koukne na termín na dané Kartičce na učení a řekne si:"Tento termín znám." a otočí kartičku a jde dál na další termín. To je ale špatně. Vzpomenout, tedy vybavit si danou definici, frázi musíme ještě předtím, než danou Kartičku na učení otočíme. Jinak Kartičky na učení postrádají smysl. Je rozdíl mezi pamětí a tím, že si to vybavíte.

2) Jak si danou látku zaznamenanou na Kartičce na učení přeříkáváte?

K tomuto je doopravdy jednoduché pravidlo: Říkejte si nahlas vše, co je na Kartičce na učenízaznamenané. Váš mozek zpracovává informace, které si říkáte v hlavě jinak, než informace, které vyslovujete nahlas. 

To, co si řekneme nahlas je mnohem těžší. I když jste v davu lidí, tiše si vyslovte danou frázi pod vousy. Kartičky na učení jsou nejlepší nástroj na učení jazyka, když se používají vícekrát. Lepší je si zopakovat daný výraz na Kartičce na učení™ 10x, než pouze 2x a hlavně nahlas.

3) Darujte si sami sobě čas na učení s Kartičkami na učnení™ jazyka

Že na to nemáte čas?  Udělejte si čas na Kartičky na učení, tečka! Tak 2 minuty na 2 Kartičky na učení™ si najdete vždy, když čekáte na výtah, když sedíte v autobusu, když jste na záchodě, před tréningem, před školením, než vás někdo vyzvedne.... mám pokračovat? Čas na učení s Kartičkami na učení™ je o prioritě.


Dva tipy ke Kartičkám na učení navíc

Před každým opakováním Kartičky na učení ™ v balíčku zamíchejte. Proč? Váš mozek si za chvíli zvykne i na pořdí Kartiček na učení. Nechte svůj mozek pracovat tak, že si prohlédnete jednotlivé Kartičky na učení™ v jiném pořadí. 

Dejte nejprve nejvíce času nejnáročnějším slovům a méně času těm jednoduchý. Můžeme tuto metodu co se učit nazvat "Waterfall". O tom někdy příště. 

Na co si dávátě při učení s Kartičkami na učení™ pozor vy?

Co vám s Kartičkami na učení funguje a co ne?

Podělte se o své zkušenosti v komentáři.


A kdy se mnou začnete s první hodinou Vy?

Napište si o první ukázkovou hodinu ZDARMA!






0 Komentáře